Kuivakakku ei ehkä ole aivan oikea sana kuvaamaan tätä kakkua koska tämä oli ennemminkin oikein kostea ja mehevä. Ohjeen bongasin miialta Alunperin ohje on Kaarina Roinisen kirjasta. Meiltä ei kaikkia aineita löytynyt, joten vähän muokkasin ohjetta. Omat muutokset suluissa.

 

 

Tarvitset:

150 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta (2tl soodaa)

1-2 tl kardemummaa tai kanelia

3 dl karkeaa omenaraastetta

1 dl maitoa (1dl jugurttia, ½dl maitoa)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä omenaraasteen ja maidon kanssa. Sekoita vain sen verran että sekoittuvat keskenään. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla 55-60min

Kuorrutusta en tehnyt ollenkaan, vaan valutin kakun päälle hieman vaahterasiirappia ja kookoshiutaleita.