Pohja:

1 pkt valmis ruis-perunataikinaa

Täyte:

250g savukalaa (käytin savuseljaa)

1 pieni purjo (noin 100 g)

2 rkl öljyä

3 dl maitoa

¾ dl vehnä- tai hiiva - leipäjauhoja

100-125 g sinihometuorejuustoa (muu 

¼ tl mustapippurirouhetta

1.Halkaise purjo ja huuhtele puolikkaat hyvin, myös lehtikerroksen välit. Viipaloi purjo. Käytä sekä valkoinen että vihreä osa purjosta. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa muutaman minuutin ajan. 

2. Mittaa maito ja jauhot kattilaan, jossa purjot pehmitettiin. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna seosta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun kastike alkaa höyrytä. Kun kastike on paksua, lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita tasaiseksi. Mausta. Ota pois liedeltä.

3. Levitä ensin purjosilppu esipaistetulle piirakkapohjalle. Nostele sitten peratut kalapalat purjopedille ja kaada lopuksi sakea juustokastike päälle. 

4.Paista piirakkaa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia, kunnes piirakan pinta ja reunat ovat kauniin ruskeat.